WaPulse

Як вимкнути функцію «Останнє перебування» у WhatsApp

Ви можете приховати інформацію про те, коли вас востаннє бачили, від усіх, від однієї людини або від певного списку, а також приховати статус «онлайн». Ось де це можна зробити і про який компроміс варто знати.

2 хв. на читання

WhatsApp дає змогу в одному місці налаштовувати, хто бачить час вашого останнього входу в додаток та ваш статус «онлайн».

Етапи

Відкрийте WhatsApp і перейдіть до Налаштування › Приватність › Останнє відвідування та статус «Онлайн». У розділі Хто може бачити моє останнє відвідування виберіть «Усі», «Мої контакти», «Мої контакти, крім (щоб приховати цю інформацію від певних осіб)» або «Ніхто». У розділі Хто може бачити, коли я онлайн виберіть «Усі» або «Так само, як і останнє відвідування», щоб статус «Онлайн» відповідали налаштуванням, зазначеним вище.

Приховати інформацію про останнє відвідування лише від однієї людини

Виберіть «Мої контакти, крім...» і поставте галочки біля тих людей, від яких ви хочете це приховати. Вони більше не бачитимуть, коли ви востаннє були онлайн, а також, якщо ви налаштували відповідну опцію, ваш статус «онлайн», тоді як усі інші продовжуватимуть це бачити.

Правило взаємності

Це має свої наслідки: якщо ви встановите для параметра «Останнє відвідування» значення Ніхто, WhatsApp також перестане показувати вам «Останнє відвідування» інших користувачів. Параметри «Мої контакти» та «Мої контакти, крім» не мають такого ефекту. Це найпоширеніша причина, через яку «Останнє відвідування» користувача зникає для всіх інших; детальніше про це йдеться в статті «Останнє відвідування» не відображається.

Те, що залишається на виду

Вимкнення функції «Останнє відвідування» не приховує вашу фотографію профілю, інформацію про себе, оновлення статусу чи підтвердження прочитання; це окремі налаштування в тому самому меню «Приватність». Крім того, приховування інформації про останнє відвідування не заважає обраним вами користувачам бачити вас відповідно до їхніх власних налаштувань; щоб дізнатися, як це працює, перейдіть за посиланням трекер останнього відвідування.

Поширені запитання

Чи можна приховати інформацію про останнє відвідування лише від однієї людини?

Так. Перейдіть у меню «Налаштування» › «Приватність» › «Останнє відвідування та статус онлайн», виберіть «Мої контакти, крім...» і вкажіть цю особу.

Якщо я приховаю інформацію про те, коли мене востаннє бачили, чи зможу я й надалі бачити інших?

Тільки якщо ви виберете «Мої контакти» або «Мої контакти, крім…». Якщо вибрати варіант «Ніхто», вам також будуть приховані контакти всіх інших користувачів.

Чи приховує вимкнення функції «Останнє відвідування» те, що я перебуваю в мережі?

Тільки якщо ви встановите для параметра «Хто може бачити, коли я в мережі» значення «Так само, як останнє відвідування». В іншому випадку статус «в мережі» все одно може відображатися.